YAYLA ÇORBASI

Yayla çorbası bizim evde hasta çorbası olarak da adı geçer. O zaman üzerine yağ yakılmaz. Ama diğer zamanlarda da çok tercih ettiğimiz çorbalardandır. Sizler inşallah hastalık dolayısıyla değil, sevdikleriniz ile yiyeceğiniz mutlu yemek için bu çorbayı yapmanız dileği ile...

Yayla_orbas

Malzemeler:( 8-10 porsiyon)

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığıkuru nane
  • tuz
  • kırmızı biber

Yapılışı:

  1. 10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
  2. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  3. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
  4. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ilave ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.)
  5. Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
  6. Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.

Afiyet Olsun

Not.içerisine haşlanmış nohut koyup servis edebilirsiniz.

Blogum hakkında

yemek tariflerini bulabileceğiniz eğlenceli ve bir okadarda iştah açıcı bir blog :)

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP