KÖY ÇORBASI

KÖY ÇORBASI


Bu çorbayı pazartesi akşamı için hazırlamıştım. Eşimin anneanneside vardı. Çorbayı görünce bu çorbayı "sakalı sarkık" adıyla daha önce içtiğini söyledi. Güzel bir isim. Onlar çok beğendiler. Ayrıca kışın içinizi ısıtıyor doğrusu.

Ky_orbas1_1

MALZEME:

  • yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte (ben pastavillanın eriştesini kullandım)
  • 1 orta boy sogan
  • 2 bardak soğuk su
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 4 çorba kaşığı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz

YAPILIŞI:

  1. Önce mercimekleri yıkayalım.
  2. Soğuk suyu tencereye boşaltın ve mercimekleride içine koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra mercimekleri süzün ve suyunu dökün.
  3. Soğanları küçük küçük doğrayın.
  4. Tencereye sıcak suyu koyun.
  5. Kaynamaktayken mercimekleri ve erişteyi içine salın.
  6. Yanda bir tavada soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Tavaya salçayı , kırmızıbiberi ve birazcık tuz ilave edin.
  7. Tavadaki harcı tencereye aktrın.
  8. kısık ateşte mümkünse kapağı kapalı yada çok az aralık 15 dakika kadar kaynatın.

10 dakika kadar dinlendikten sonra çorbamız servise hazır .
Afiyet olsun.

Blogum hakkında

yemek tariflerini bulabileceğiniz eğlenceli ve bir okadarda iştah açıcı bir blog :)

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP