Gofretli Pasta - Dulce de Leche Kremali

Dedim ki kendi kendime, bugun de yayinlamazsam, bu tarifte eskileri gibi gume gidecek, aradan aylar gecince, hani damagimizda biraktigi tad unutulunca, bir ara aklima gelip yayinlanacak. Kiyamadim velhasil. Ege'min gece cikan atesi yuzunden evde kalmamiz sonucu, hazir vakit varken yazayim hemen dedim.. Cok sukur Ege simdi daha iyi, doktorumuz ilac verdi ve dinleniyor simdi Tv karsisinda.



Dulce de Leche'i ilk kez Oya'nin sitesinden ogrendim. Sonra Zinnur ve Tulin'in tariflerinde gormustum.

Daha cok kefir icin ugradigim, okulun yakinlarindaki Polonya marketinde rastladigim pasta yapmak icin hazirlanmis, incecik, yuvarlak gofretleri gorunce uzanip aldim elime. Uzerindeki tarifte pasta icin bu krema oneriliyordu. Hemen aldim tabi, ardindan da 'sweetened condensed milk' yani ' yogunlastirilmis ve sekerlendirilmis sut' u aradim reyonlarda.


Gofretler 30 cm capinda ve 9 katliydi. Tarifte 1 kutu konserve sut geciyordu, benim gozume bu miktar az geldiginden bir kutu daha aldim. Iyi de etmisim cunku bunlarin 3 saat gibi bir surede hazirlanmalari gerekiyor. Iki-uc tane alip bir arada yapmak daha hesapli ve pratik.


Kaynayan suya konserveleri yerlestiriyoruz ve 3 saat boyunca pisiriyoruz, yani suda kaynatiyoruz. Su azaldikca uzerini tamamlamak gerek. Sure sonunda konserveleri cikariyoruz ve en az yarim saat sogumasi icin bekliyoruz.
Umdugum gibi bana 1 paket yetmedi pasta yapmak icin. Sekeri cok yogun oldugu icin kremayi incecik surdum, gofretlerin sekersiz olmalarina ragmen. Buna ragmen krema yetmedi, ustelik 7 adet gofreti kullanmama gerek. Buzdolabinda bir sure soguttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Yemesi cok keyifli bir lezzet oldu. Kocaman bir gofret gibi yedi Ege, himmm yammmm esliginde:)

Yogunlastirilmis sutu Turkiye'de bulabir misiniz bilmiyorum. Ama cok yakinlarda Munevver sut tozu ile yapilan tarifini vermisti ve cok memnun kalmisti. Eger gercekten vaktiniz varsa ve yeni bir mutfak macerasina merhaba demek isterseniz tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Kalan ikinci kutunun yarisini ekmeklerin uzerine surup yiyorum sabah kahvesi esliginde, enfes oluyor.

Gofret yerine pekala kek tabani kullanabilirsiniz. Ancak kremanin seker orani cok yuksek oldugu icin keke ekleyeceginiz sekeriona gore ayarlayabilirsiniz.

Blogum hakkında

yemek tariflerini bulabileceğiniz eğlenceli ve bir okadarda iştah açıcı bir blog :)

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP