Beyaz Cikolatali Kek
Malzemeler;
- 170 gr beyaz cikolata
- 1/2 kap pudra sekeri
- 1/3 kap toz seker
- 2 cirpilmis yumurta
- 1 kap eksi krem*
- 2 yemek kasigi siviyag
- 2 kap un
- 2 tatli kasigi kabartma tozu
- arzu ederseniz uzerine serpmek icin pudra sekeri
Yapilisi;
- Firininizi 180C de isitmaya baslayin. Kucuk parcalara boldugunuz cikolatayi ben-mari usulu surekli karistirarak eritin.**
-Genis bir karistirma kabinda yumurta, yag ve kremayi(yogurdu) karistirin. Toz ve pudra sekerini, unu ve kabartma tozunu ayrica karistirip sivi karisima ekleyin.
- Erimis cikolatayi bu karisima ekleyin, karistirin ve yaglamis oldugunuz kek kalibiniza bosaltin. Isinmis firinda 40-45 dakika pisirin, kurdan testi ile kontrol edip pismedigini kontrol edebilirsiniz.
Not:
*Eksi krema yerine suzulmus cok eksi olmayan yogurt kullanilabilir.
**Cikolatayi eritme islemini cam bir kase icinde mikradalgada her 10-15 saniyede kontrol edip ve her cikarmada karistirarak yapabilirsiniz.