Peynirli Pizza



Elinizin altinda mayali hamurunuz varsa bu pizzayi yapmak cok kolay. Ozellikle Turkiye'de firin hamuru gibi bir pratiklige sahipseniz ne ala.

Once firininizi 225 C ye ayarlayin. Hamuru top haline getirip, elinizle cevire cevire acin. Arada uzerine vurup, parmaklarinizla uclara dogru bastirip, ozellikle uc kisimlarin incelmesini saglayin. Pizzaya oklava vurulmaz der bazi pizza ustalari. Hamuru havaya atip, soyle bir cevrip, en buyuk boy pizza hamurunu iki dakikada acarlar. Iki adet taze domatesinizi karistirican gecirin, icine tuz, biraz biber, nane, kekik, feslegen ya da ne seviyorsaniz ekleyin. Hamurun uzerine ellerinizle iyice yayin. Ustune kasar ya da mozarella rendesi. Isinmis firinda uzeri nar gibi kizarana dek pisirin.


Blogum hakkında

yemek tariflerini bulabileceğiniz eğlenceli ve bir okadarda iştah açıcı bir blog :)

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP