Bezelyeli Bulgur Pilavı

Bezelyeli Bulgur Pilavı tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 buçuk su bardağı bezelye
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz-karabiber

Bezelyeli Bulgur Pilavı yemeğinin hazırlanışı:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Sivribiberlerin tohumlarını çıkartıp,doğrayınız, sarımsakları kıyınız.

Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız.

Dereotunu kıyınız.

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz.

En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz-karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz.

Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz.

Blogum hakkında

yemek tariflerini bulabileceğiniz eğlenceli ve bir okadarda iştah açıcı bir blog :)

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP