Bezelyeli Bulgur Pilavı

Bezelyeli Bulgur Pilavı tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 buçuk su bardağı bezelye
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz-karabiber

Bezelyeli Bulgur Pilavı yemeğinin hazırlanışı:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Sivribiberlerin tohumlarını çıkartıp,doğrayınız, sarımsakları kıyınız.

Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız.

Dereotunu kıyınız.

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz.

En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz-karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz.

Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz.

Read more...

Adana Kebabı

Adana Kebabı tarifi

için Malzemeler :

  • 1kg Yağsız dana bonfile
  • 100gr Kuyruk yağı
  • 100gr Kuzu boşluğu
  • Karabiber
  • İsot
  • Tuz
  • 2 adet Soğan
  • 1 adet Maydonoz

Adana Kebabı yemeğinin hazırlanışı:
Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.

Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim. Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.

Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye. Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım. Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım.

Read more...

Kağıtta Palamut

Malzemeler
1 İri Palamut
2 Soğan
4 Diş Sarımsak
2-3 Sivribiber
2 Domates
2 Yemek Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
2-3 Defne Yaprağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Nane, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Balığı ayıklayıp kuyruk kısmını keserek fileto gibi açın. Yağlı kağıda yerleştirin. Üzerine halka halka kesilmiş soğan,çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş domates, sarımsak ve biberi yerleştirin.

Defne yaprakları, tuz, biber ve zeytinyağını ekleyin.Kağıdı sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Not: Palamut yerine levrek veya kefal de kullanabilirsiniz.

Read more...

Çikolatalı Baklava

Malzemeler
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
l çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
3 çorba kaşığı kakao
İçine:
300 gram iri kıyılmış ceviz içi
1 su bardağı damla çikolata
Açmak için:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı kakao
250 gram margarin
250 gram tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker,
yarım limon


Yemeğin Tarifi
Öncelikle hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir kaba alın. İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin. Hamurdan 15 beze koparın, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bezeleri tepsiden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. 250 gram tereyağı ve margarini eritin. Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın. 2 kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin.

1- 4 kattan sonra da çikolata ve cevizli harcı koyun. Parçalanmamış yufkalar kalana kadar her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de çikolatalı malzemeden serpin.

2- En üste sağlam olan yufkaları serin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup, sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın.

3- Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.

Read more...

Blogum hakkında

yemek tariflerini bulabileceğiniz eğlenceli ve bir okadarda iştah açıcı bir blog :)

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP